The do´s & dont´s
Door: Steef en Maaike
16 Oktober 2008 | Uruguay, Punta del Este
Dit stukje schrijven we op onze laatste dag in Uruguay!
Ja ja jullie lezen het goed, we hebben na 2 weken BA eindelijk verlaten. Na het schrijven van onze laatste update hebben we nog veel leuke dingen meegemaakt in deze superstad.
Zo zijn we een dagje naar Tigre geweest. Tigre is een wat kleinere plaats net buiten BA, het was heerlijk om even buiten de stad te zijn. In de omgeving van Tigre hebben we een flinke fietstocht gemaakt en een eerste indruk van Argentinië gekregen buiten de stad. Tigre staat ook bekend om haar mooie Delta. Op zo´n sportieve dag als deze mocht een tochtje met de kayak dan ook niet ontbreken. Het kayakken was helemaal super. Steef had zelfs de kayakrace gewonnen (mede dankzij haar kayakpartner) en was hierdoor helemaal in der sas op het water. Bij het uitstappen heeft zij het dan ook voor elkaar gekregen om zo achterover de Delta in te vallen. Weer een erg genant maar omdat ze gelukkig weer boven water kwam een hilarsich moment. Een ander geluk bij een ongeluk was dat Steef voor het eerst sinds de trip haar money-belt niet omhad. Toch fijn een droog paspoort, creditcard en dollars.....Maaike heeft het voor elkaar gekregen elegant en droog weer aan wal te komen.
...Maaike kayakken
...Money-belt af tijdens wateractiviteiten
...Steef kayakken
De dag na de Tigre zijn we naar de Dwaze Moeders gaan kijken op Plaza del Mayo. Het was erg indrukwekkend om te zien dat zij na 25 jaar nog steeds protesteren en geen idee hebben wat er met hun hun zonen en mannnen gebeurd is tijdens de Dirty War.
Vervolgens wat Vino Tinto´s gaan drinken in onze favoriete bar, London City. Aangezien de obers ons er al kenden was dit weer erg gezellig. Verder hebben we veel rondgelopen, gelunched in het park, op het terras gezeten, gekookt in het hostel. We zijn al echte backpackers.
...Veel vino tinto´s drinken in BA
...Gezellig drinken met Argentijnse mannen (dat is goed voor het budget en voor ons Spaans natuurlijk)
Dont´s...
...Nadenken over hoe vies de pannen, borden en bestek zijn als je in een hostel gaat koken.
Onze eerste ervaring met het nachtleven van BA was al helemaal prima. Maar na de kroegentocht op vrijdagavond vonden we het helemaal leuk. Na wat biertjes gedronken te hebben met onze matties in San Telmo heeft met name Jack "Party like a pornstar" een onvergetelijke indruk op ons gemaakt. We zullen jullie de details besparen (maar het heeft iets te maken met strippen in een bus). Op onze brakke dag na het stappen hebben we lekker gelunched en zijn we voor de eerste keer naar de bios gegaan. Super!!
...Pubcrawl BA
...Naar de bios in BA, goed voor je Spaans
...Strippen in de bus als je de 50 bent gepasseerd
Toen was het dan eindelijk zover, met de boot richtig Uruguay. Onze eerste stop in dit, voor Zuid-Amerikaanse begrippen minilandje, was Colonia del Sacremento.
Wat een leuk, lief schattig stadje is dit. Met name de frisse lucht was voor ons een van de hoogtepunten. Letterlijk en figuurlijk een verademing. Omdat we na 2 uur wandelen het hele stadje alweer hadden gezien, besloten we een leuke activiteit te gaan ondernemen......paardrijden!!!!
Steef was meteen heel enthousiast, Maaike iets minder. We werden door een echte gaucho opgehaald en naar de ranch gebracht. Daar werd het voor Maaike meteen duidelijk dat paarden toch wel erg groot zijn in real life.
Aangezien het verkennen van de Pampas echt iets is voor gevorderde amazones ging het Maaike helemaal niet zo slecht af. Totdat haar paard er genoeg van had en zich erbij ging zitten. Maaike schrok er zo van dat ze van Salinero afviel. Na deze gebeurtenis zag ze het dan ook absoluut niet meer zitten. Onder het motto "Stay together" kon Steef Maaike niet alleen in de Pampas achterlaten. Dus voor Maaike even een break zonder paard en Steef heeft zich heerlijk uit kunnen leven op het strand samen met haar paard!
...Na 2 weken in BA even onthaasten en genieten van de Rust in Colonia
...Steef paardrijden
Dont´s...
...Te laat de boottickets boeken zodat er alleen nog de allerduurste beschikbaar zijn
...Maaike paardrijden
Veilig en wel zijn we vanuit Colonia naar Montevideo gereisd, de hoofdstad van Uruguay. Volgens vele is dit een highlight maar wij vonden het maar een saaie, treurige en armoedige stad. De steak die we er gegeten hebben (in Puerto Mercado) en ons hotel daarentegen waren super. Het hotel had zelfs een movie chanel, door "When Harry met Sally" en "As good as it gets" met Spaanse ondertiteling te kijken hebben we ook weer wat Spaans geleerd.
...Steaks eten in Montevideo
...In een cheap maar goed hotel slapen
...Naar Montevideo gaan
De volgende stop in Uruguay was Punte del Este (waar we nu zijn). Een erg leuke strandplaats maar helaas is het geen strandweer. Vandaag hebben we fietsen gehuurd en heerlijk gepicknicked op het strand. Vanavond reizen we verder naar......Braziliië. Een busreis van (mas o menos) 2 dagen staat ons te wachten. Echt relax backpacken!!!
Hieronder volgen nog enkele do´s & dont´s die we de afgelopen week hebben opgepikt over wat wel en wat niet te doen als je in Zuid-Amerika aan het backpacken bent.
...Een keer in de 3 weken je kleding wassen
...Fietsen in Punta del Este
...Een praatje maken met Jambers
...Naar de bios (uit 1970) in Montevideo gaan
...Te veel drinken tijdens de pubcrawl
...Bij de politie in de auto stappen als je geen taxi meer krijgt (volgens de lonely planet)
...2 weken in Sohostel blijven
...Nadenken over hoe smerig de wc/douche/badkamer is
...De laatste week elke dag boven budget komen
...Fles spa openen in een internet café
Volgende keer meer nieuws vanuit Brazilië!
Liefs Steef en Maaike
...2 weken in Sohostel blijven
...Nadenken over hoe smerig de wc/douche/badkamer is
...De laatste week elke dag boven budget komen
...Fles spa openen in een internet café
Volgende keer meer nieuws vanuit Brazilië!
Liefs Steef en Maaike
16 Oktober 2008 - 18:17
Mirjam:
He Steef,
Jemig ik was al jaloers maar nu is het echt erg. Al die leuke verhalen.... -
16 Oktober 2008 - 18:28
Juliette:
Hey hey!!
Het klinkt weer super!! Hopelijk hebben jullie een goede reis naar Brazilië! Heel veel plezier alvast!!
En Do's:
...vooral zo door blijven schrijven!!
Dikke kus!!
Jetje
16 Oktober 2008 - 18:50
Noor:
geweldig verhaal meiden! leuk dat je jullie ook nog even het thuisfront (zeg heel ned) op de hoogte houden van de do-don't s..
veel plezier in brazilie!
kus -
16 Oktober 2008 - 21:40
Juul:
He Steef en Maaike,
Klinkt weer helemaal te gek!!Ben nog steeds jaloers hoor.. Enne succes met jullie busreis!!
Kus Juul -
16 Oktober 2008 - 21:54
Monique:
Helemaal toppie al jullie verhalen,fijn dat we zoveel op de hoogte blijven van al jullie belevenissen.
We zien uit naar de volgende vehalen.
Geniet er van alles wat jullie zien en ervaren.
Heel veel liefs Bart en Monique.
17 Oktober 2008 - 01:13
Arjanne:
Ha meisjes, klinkt allemaal weer té gek. Do's in Tegelen zijnn: op donderdag avond je weekend gaan inluiden met zus en schoonbroer. Echt té gek ha ha. Morge weekensje belië. ik ben benieuwd. laat t jullie snel weten en ben benieuwd naar volgende bestemming en reisverhalen, echt toppie om te lezen wat jullie allemaal mee maken! Kusjes...
Arjanne
Tegelen, vr 16-10-2008 3:13 -
17 Oktober 2008 - 06:59
Valerie:
Haha wederom een leuk verhaal! Fijn om te horen dat het zo goed met jullie gaat. Volgens mij maken jullie ontzettend veel mee en hebben jullie ontzettend veel lol. Mooi!!
Hier gaat alles zijn gangetje...niks speciaals eigenlijk. Tot mails, x Val
17 Oktober 2008 - 10:27
Karin Vossen:
Wat een heerlijke verhalen! Kunnen meteen gebruikt worden voor een toekomstige trip naar ZA!
Blijf genieten van alle DO's én DONT's! -
17 Oktober 2008 - 11:00
DD:
Yooo weer een top lijst die do's and don'ts!!! ga lekker door met genieten!!
XXXX -
19 Oktober 2008 - 07:19
Rob Van Dam:
Hoi Steef,
als ik jullie belevenissen lees, zou ik hier graag de boel de boel laten en ook eens heerlijk op ontdekking gaan. Misschien later, als ik groot ben, haha.
Geniet ervan!
Groet uit fris Nederland, ook van tante Ellen,
Rob vD -
19 Oktober 2008 - 13:53
Jacques:
Hoi meiden,
Ik ben nog maar net terug van Bonaire en Malediven,maar als ik die verhalen van jullie lees begint het alweer te kriebelen.Geniet vanalles wat jullie beleven.
nadelen hebben ook voordelen.
Margriet en Jacques
20 Oktober 2008 - 07:37
Wieke:
Dat wordt dus 2 dagen gooische vrouwen kijken?? ;) !!!
Goede reis!
xxx Wieke -
20 Oktober 2008 - 12:52
Marieke:
Heej jullie twee,
Leuk om van jullie te blijven horen. Heel en heel veel succes met de busreis...
Dikke kus Marieke -
21 Oktober 2008 - 11:25
Afke:
Maaike honey, Wat een uiterst charmante foto in het vliegtuig! Goed om te lezen dat het leuk is!! xx -
21 Oktober 2008 - 21:04
Lisa:
Lieve Maaike, Hoe is het daar? Vermaken jullie je goed? Al in Brazilie aangekomen? Ik mis je wel hoor. Kus Lisa -
21 Oktober 2008 - 21:37
Anna:
Handig die do's and don't voor het geval ik ooit nog eens die kant op ga.. Ik wil wel even een foto zien van jullie in die kayak! Te grappig! Hoop dat jullie het deze week een beetje binnen budjet kunnen houden. Succes!
Liefs -
22 Oktober 2008 - 12:18
Ernie:
wat een geweldige omschrijvingen! ik heb me kapot gelachen bij het stuk over pampa rijden, ik zag het helemaal voor me. meiden geniet allebei van de avonturen!! liefs! -
23 Oktober 2008 - 11:38
Helen:
wat een cool verhaal!! ik moet nog wel even bijlezen van de afgelopen keren :) komt wel goed.
besos y muchas suerte ;) -
23 Oktober 2008 - 15:18
Bruni:
Vu! Ik was je site vergeten!
Wat een gave verhalen allemaal al! Echt vet om te lezen! Flex dat julie het zo dol hebben! En mooi dat je overal lange vingers kunt kopen! En wow die steaks! Cheaper dan een cappuchino! Yes! daar moet ik ook heen! Volgens mij kom je zonder lever terug in nederland, maar dat kan de pret vast niet drukken! Als ik tijd en geld had zou ik sowieso langskomen! Het klinkt geweldig wat julie allemaal doen! Nou heel veel plezier nog daar! En een dikke pakkerd uit het koude Den Haag!
X Bruni
Oh ja, do's; do's & don't schrijven! Gaaf! -
24 Oktober 2008 - 13:48
Danielle:
Hoi Maaike,
Zo aan de verhalen en de foto's te zien hebben jullie het erg naar jullie zin!!
Ik vind jullie lijsten van wist je dat en do's en dont's ook hartstikke leuk om te lezen.
Hier op kantoor gaat alles z'n gangetje.
Nou ik wens je nog heel veel plezier daar!
Liefs Danielle -
26 Oktober 2008 - 13:22
Mayke:
Geweldig Geweldig welke informatie die twee backpackers ons allemaal geven.
B.v. niet strippen in de bus als je boven de 50 bent!!
Do's.... steaks eten in Montevideo en er naar de bios gaan en
Dont's... niet naar Montevideo gaan.
Ook het aan het einde van de week je budget overschreden te hebben lijkt me heel plausible.
Maar dames laat het de pret niet drukke en ga zo door. Veel gezelligheid vanuit een herfstig Steyl -
27 Oktober 2008 - 15:57
Nienk:
Wat een geweldige verhalen weer! TOP geniet van Brazillie! Super mooi land!!
KUS