4100 km met de bus - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van steylgoeszuidamerika - WaarBenJij.nu 4100 km met de bus - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van steylgoeszuidamerika - WaarBenJij.nu

4100 km met de bus

Door: Steef en Maaike

Blijf op de hoogte en volg

25 Oktober 2008 | Brazilië, Brasilia

Nadat we zijn vertrokken uit Uruguay hebben we behoorlijk wat uurtjes in de bus gezeten en heel veel km afgelegd, echt niet normaal meer.
Vanuit Punta del Este hebben we een bus richting Porto Alegre (BRASIL) gepakt!

Na een uurtje of 10 bussen zijn we aangekomen in Porto Alegre, hier hadden we een uur de tijd om over te stappen op de bus naar Florianapolis, onze eindbestemming. Dat moest wel lukken dachten wij, maar helaas. De bus zat al helemaal vol…en de volgende bus vertrok pas 9 uur later. Gelukkig waren voor deze busreis nog twee plekken voor ons vrij. Ma ja, wat ga je 9 uur lang op een busstation doen??
Wij hadden het plan gevat om maar even het stadje te gaan verkennen. Maar Porto Alegre schijnt nogal een onveilige stad te zijn. Door alle verhalen die we al gehoord hadden over Brazilië, vonden wij het niet heel verstandig om hier met al onze waardevolle spullen te gaan rondlopen. Toen zijn we gezellig rode wijntjes gaan drinken op het station, time flies when you´re having fun!!

Na weer een uurtje of 12 bussen kwamen we om 1 uur ´s nachts aan in Florianapolis, in de stromende regen nog wel, dat was niet de bedoeling! Gelukkig hadden we een pick up geregeld naar ons hostel.
Florianapolis is gewoon een grote stad, waar niet heel veel te zien is, de meeste touristen gaan hier naar toe om naar Santa Catharina te gaan, het schiereiland dat grenst aan Florianapolis.
Op Santa Catharina hadden wij een hostel geboekt in Barra Lagoa (een klein plaatsje). Dit was het eerste hostel waar we met 10 man op een kamer sliepen, we hadden ons dus op het ergste voorbereid. Onterecht, het backpackers share house is echt het leukste hostel waar we tot nu toe geweest zijn. Er hangt een super sfeertje, het is schoon en ze organiseren veel leuke dingen…echt genieten dus.

Uiteraard is carnaval het grootste feest van Brazilië, maar de oktoberfesten is het tweede grote feest. Blumenau, de plek waar de oktoberfesten gehouden worden, was maar 4 uurtjes bussen. Dus daar moesten wij naar toe!
Onze eerste stapavond in Brazilië stond dus niet in het teken van de samba en caparhina´s, maar Duitse schlagers en lederhosen. Erg apart, 20.000 Brazilianen met lederhosen en bock wursten.
Zoals jullie wel zullen begrijpen hebben wij ons hier erg goed vermaakt, samen met onze Ierse vrienden Jimmy en Johnny!

Barra Lagoa is verder echt een erg leuk, lief, klein maar vooral erg Braziliaans plaatsje. Overal leuke kleurtjes, veel honden op straat en de mensen zijn echt heel aardig.
In ons hostel organiseren ze te lekkere BBQ´s en ook de caparhina´s zijn hier erg lekker! Echt genieten dus.

Samen met een aantal andere backpackers uit ons hostel hebben we besloten om een dagje te gaan sandboarden. Met een stel aussie´s, belgen, dutchies en alaskanezen (??) hebben we de bus gepakt naar het plaatsje Joaquin. Alleen al de zand duinen waren de moeite waard, zo mooi! Wij hebben ons verder hier goed vermaakt met het sandboarden, wat nog best moeilijk is…maar gelukkig is het ook erg leuk om gewoon lekker naar beneden te roetsjen!
Na deze intensieve activiteit hebben we onszelf getrakteerd op een portie Acai (echt het lekkerste Braziliaanse gerecht).

Zoals alle backpackers hier, vonden wij dat het tijd werd voor onze 1e surfboard les. Zo gezegd, zo gedaan! Luciano was onze geweldige surfleraar, een echte charmeur met mooie ogen en een goed koppie. Niet verkeerd dus.
Surfen is echt zo moeilijk, maar na anderhalf uur stuntelen lukte het ons wel om bijna 1,5 seconde op het board te blijven staan!

Helaas werd het weer tijd om Florianapolis te gaan verlaten…maar na 22 uur bussen zijn we aangekomen in RIO DE JANEIRO!!! Wat een ongelooflijke stad! Helemaal te gek!
Aangezien het niet bepaald de meest veilige stad is, hebben we wel goed opgelet, waardevolle spullen in hostel gelaten en wat vaker dan normaal de taxi gepakt…better safe then sorry!!

Na aankomst zijn we meteen in onze bikini op de copa cobana gaan liggen. Daarna lekker een wandeling gemaakt naar Ipanema en vooral onze ogen uitgekeken naar alle mensen die je hier voorbij ziet lopen.
Steef kende nog een jongen (vanuit Barca) die in Rio woont, ook hij heeft ons de stad laten zien en een leuk sight seeing tourtje voor ons weten te regelen.

Dus op dag 2 in Rio hebben we alle hoogte punten van deze stad gezien. We zijn begonnen met het bezichtigen van de Christ statue, echt zooooo cool om deze in het echt te zien. En ook het uitzicht over Rio was super. Tijdens de busrit hebben we ook de favela´s (sloppenwijken) kunnen zien, erg indrukwekkend.
Verder hebben we het stadion bezocht, de samba straat bezichtigd en zijn we een kijkje gaan nemen in de cathadraal.
Uiteraard mocht een bezoek aan de sugar loaf ook niet ontbreken, vanuit hier was het uitzicht nog spectaculairder! Zo mooi hoe deze stad tussen de Bergen en de zee ligt…

´s Avonds zijn we samen met Eduardo op stap geweest. We zijn naar de wijk Lapa gegaan, hier zijn veel kroegjes, maar de meeste mensen staan lekker op straat en dansen de samba. Heel erg leuk! Eduardo heeft ons ook veel verteld over het leven in Rio, erg indrukwekkend allemaal. Op een gegeven moment zaten we in ons hostel en hoorde we wat knallen, op onze vraag wat dat voor geluid was, was het antwoord gunshots…
Echt heftig allemaal, gelukkig hebben wij niets vervelends mee gemaakt en hebbben we vooral veel vriendelijke en behulpzame mensen leren kennen.

Na weer 24 uur in een bus te hebben doorgebracht zijn we aangekomen in Foz de Iguazu! De plaats om de watervallen te gaan bezichtigen.
Het is eigenlijk echt niet mogelijk om te beschrijven hoe de watervallen eruit zien, zo groot en mooi…we hebben hier echt de hele dag onze ogen uitgekeken.
Ons hostel in Iguazu was ook weer helemaal top…zwembad erbij en ze organiseren BBQ´s met gratis caparhina´s…party time voor ons!

Hierna wordt het weer tijd om door te gaan reizen naar het Noorden van Argentinië, nog veel uur in de bus. Maar wel weer veel leuks om te gaan bekijken.

Tot het volgende bericht!

Gr. Maai en Steef

• 28 Oktober 2008 - 20:48

Bruni:

He Vu & Steef!
    Dit klinkt allemaal weer heerlijk! Vooral wat ik net allemaal live aan de telefoon heb gehoord, erg chill! Dat jullie gewoon in bikini's rond hopsen, wij zitten hier met de verwarming aan aan de boerenkool... Heel veel succes met jullie busreis morgen (en ook succes met weinig drinken vanavond) en veel plezier in de volgende stad! And keep it going met de serieuze gesprekken he!

Pakkerd,

Bruni

• 28 Oktober 2008 - 21:39

Jacqueline:

hallo maaike en stefanie
    het is heel leuk om al de plaatsen die jullie bezoeken op de atlas te volgen.dan zie je wat voor afstanden jullie afleggen per bus. Ik mag hopen dat de bussen een beetje comfortabel zijn ,en nu weer op weg naar het land van de argentijnse biefstuk.................goede reis verder
    liefs uit steyl,jacqueline

• 28 Oktober 2008 - 21:39

Marieke V:

Heey,

Echt super super verhaal weer.
    En sterke met jullie alweer lange busreis.

Kus Marieke

• 28 Oktober 2008 - 23:27

Rachel Henshuys:

VlAAI, hier raggie!!! Dikke kus voor in de bus!
    Dag schatje!

• 28 Oktober 2008 - 23:32

Ellen Van Der Tuuk:

Hi Maaike, wat spannend allemaal. Veel bussen en beesten maar verder heel bijzonder. Ik was graag meegegaan als ik dit allemaal zo hoor. Reis van je leven en je leert er zoveel van. (nou ja, dat is ook niet echt nodig, maar toch....). Geniet met volle teugen.
    Heel veel liefs, Ellen

• 29 Oktober 2008 - 05:39

Helen Tessema:

wat een top verhalen zeg! maar wat een bus reizen ben je dat nog niet zat? Ga je nog vaker surfen, lijkt me echt gaaf. Geniet er van en niet te veel verbranden he ;)

• 29 Oktober 2008 - 07:07

Ernie:

wow wow wow ik ben mega jaloers!! wat een mooie verhalen. geniet vooral van de caparinhas..trouwens wel brilliant dat je die overal gratis krijgt! :)
    geniet van argentinie en eet vooral lekker veel steaks en Dulce de Leche!!!! xx

• 29 Oktober 2008 - 07:27

Juliette:

Hi! Het klinkt weer helemaal top en wat hebben jullie veel gedaan in korte tijd! Goede reis weer, en geniet!!
    dikke kussen! Jetje

• 29 Oktober 2008 - 07:33

Jacques:

Hoi Stefanie en Maaike,
    Het is geweldig wat jullie meemaken.Deze verhalen doen mijn weer aan onze reis daar denken met Milou en Margriet.Geniet maar met volle teugen.
    Wij verheugen ons al op het volgende verhaal.

groeten jullie buurman Jacques

• 29 Oktober 2008 - 08:03

Nienk:

Maai en Steef!!
    Wow wat super!!! Rio is mooi heh! Sugar Loaf is top! en die watervallen... ik weet wat je bedoeld!! Lieverds geniet ervan drink maar lekker veel wijntjes en cocktails en ik wacht nu al op jullie volgende update!!
    xxxxxx

• 29 Oktober 2008 - 08:04

Arjanne:

Ha Meiden,

wat een reisverhalen zeg! Jullie maken me wat mee met zun tweetjes en natuurlijk jullie buitenlandse vrienden. Lijkt me echt gaaf! Ben ook mega benieuwd naar de foto's! Spreek jullie snel,

X Arjanne

• 29 Oktober 2008 - 10:56

Peter En Monique:

Tja, wij zijn nog steeds aan het verbouwen, maar ook aan het plannen om in febr. weer eens een maandje of 1 1/2 weg te gaan. Blijf genieten van alles wat je tegenkomt en laat je reis niet beinvloeden door het gevaar. Dit is er overal ter wereld, dus gewoon ontlopen. Heel veel fun in Argentinie, want dat is het land van de 1000 dromen.

xxx Peter en Monique

• 29 Oktober 2008 - 11:29

DD:

Echt neit normaal jullie!!! dat beeld van rio ken ik nog wel van de amazing race, en zoals jullie van hot naar her gaan lijkt het wel of jullie er gewoon in zitten, maar dan tegen elkaar!!! geniet ervan, nog steeds stront jaloers xxxx

• 29 Oktober 2008 - 15:12

Yvonne:

Ola!
    Tjonge jonge wat een avonturen. Ik zou als ik jullie was een boek gaan schrijven (of de nieuwe lonely planet). De titel heb je al "Per bus door Zuid-Amerika" :-))
    Echt super, enne Maai, dat sandboarden... nu ben ik echt stikjaloers!!!!!
    tell me all about it!
    Veel plezier, pas goed op jezelf!
    Groeten Yvonne

ps. over de royalties van jullie boek hebben we het later nog wel ;-))

• 29 Oktober 2008 - 16:27

Floor:

Heeeej Maayos en Sjteffie!!

waat ein sjoëne verhaole allemaol um te laeze!!En waat eine domper det casa bocquero neet ech besjteit!!!Leuk um zoë uch ein bietje te volge!!Succes met de reis!!

Vuuel leefs ouch van Claire x x

• 29 Oktober 2008 - 17:08

Ted :

Heerlijk jullie verhalen te lezen en je de rest erbij te bedenken...Jullie strandverhalen zijn wel erg aanlokkelijk terwijl we hier 's ochtends ijs van de autoruiten staan te krabben. Geniet en verder en ik verheug me alweer op het volgende verhaal.

• 29 Oktober 2008 - 18:55

Veronique:

Hey dames,

ik kan niks anders zeggen dan de rest, die verhalen klinken super.. Wat gaaf dat jullie dit allemaal meemaken..

geniet er nog van..! ik zit al met de handschoenen in de auto..:(

liefs

• 29 Oktober 2008 - 20:24

Maartje:

Ha Dames, wat een avonturen! Kan ik je trouwens ook sms-en Maaike? Heb je al 'n sim van daaroh? Toffe verhalen! Alleen die beestjes.......daar ben ik niet jaloers op!

Wij vetrekken volgende week naar Bali/Lombok en de Gili's! Joepie, nog een week werken en dan is het zover!
    liefs Maartje

• 30 Oktober 2008 - 10:32

Jet:

Hello Alle Twee,
    Wat een verhalen toch weer. Klinkt allemaal erg goed en indrukwekkend. Gezellig hoor....en wat een afstanden.

Tot de volgende posting.

Veel plezier,
    WW Jet

• 30 Oktober 2008 - 10:53

Roos:

Hola chicas,

Que chulo!!!!!
    Volgens mij hebben jullie het echt onwijs leuk samen. Alleen die beestjes hadden er waarschijnlijk van jullie niet hoeven zijn!!!!Onwijs leuk om jullie avonturen te lezen!

Un besito

Roos

• 30 Oktober 2008 - 14:16

Wieke:

Wat een mooie verhalen zég!! Ongelooflijk! Ben erg jaloers!
    Maar ik heb mijn 2 wintersporten al geboekt de 1e gaan we 17 januari (ben al aan het aftellen ;) ) hihi, niet te vergelijken wat jullie meemaken natuurlijk. Meiden geniet er lekker van, en heel veel plezier in Argentinië.
    Ik kijk alweer uit naar jullie volgend verhaal!

x

• 30 Oktober 2008 - 16:13

Anna:

Vet hoor meiden! Jullie zijn wel in een rap tempo door Brazilie gegaan! Maar jullie hebben ook nog veel te zien. Echt een leuke ervaring! Ik kijk uit naar de volgende update!
    Veel plezier!!

• 31 Oktober 2008 - 13:21

ISS Catering Service:

Hoi Stefanie,
    Wat prachtig te lezen dat de voorgenomen trip zo mooi is!! Iedereen bij ISS zou dit wel willen dus in dit geval zijn we best jaloers. Ben benieuwd naar de verhalen die nog gaan komen. Ongetwijfeld één voor één stories of a lifetime. Hier alles onder controle. ISS NL is wel flink in beweging. Weet niet hoeveel je hebt meegekregen. Voor nu, vol genieten en heel veel groeten van het hele team.
    Maarten

• 02 November 2008 - 16:23

Bart En Monique:

Steef en Maaike,
    Waren de bussen een beetje aangenaam. Ik hoop het wel voor jullie.Heerlijk om nu op het strand te kunnen liggen.Wij moeten hier de verwarming al flink aan hebben.
    Pas zelf wel goed op, maar dat doen jullie ook zoals we kunnen lezen.
    Heel veel groetjes en liefs, Bart en Monique.

• 03 November 2008 - 18:48

Elly Kuiper:

Hoi meisjes,
    Wat een heerlijke tijd hebben jullie, een genot om te lezen. Krijg er bijna zelf zin in. Ik ga het dan ook maar niet over het weer hier hebben. De kakkerlakken missen we natuurlijk ook niet!
    Vanavond maar eens een caparinha nemen bij de open haard, wie weet......
    Kus van Elly

• 03 November 2008 - 19:27

Noor:

nou zeg, ik had meteen na Bruni een bericht geplaatst maar zie nu dat mn bericht niet is geplaatst.. anyway, lekker aant reizen aan de kms ook te lezen. weer top verhalen! apie, ben blij dat het kussensloop 'nog' schoner is dan de lakens vd hostels! ;) veel plezier nog samen! kus

• 08 November 2008 - 08:26

Mayke:

Dames,wat zijn jullie toch gezellig bezig!! En zo verstandig .. als het gevaarlijk wordt. Ook wij genoten afgelopen week van een tripje Albergo, Verona en Milaan. Lang niet die afstanden die jullie afleggen maar heerlijk. We zien wel dat het echt te doen is die grote busafstanden. (Waarschijnlijk wordt het voor ons vanaf september 2009 ook bussen!!) Daarna lekker een "verrassings dorm" betekent nieuwe energie opdoen voor verdere avonturen. Ik moet Frank eens vragen of ik jullie hele trip op schrift kan krijgen. Vind ik erg leuk om te bewaren. Reuze knap dat jullie alles zo netjes bij houden en wij zo met jullie mee mogen reizen.
    Voor nu liefs en tot gauw

• 10 November 2008 - 08:13

Suus :

Lieve Maai en Steef,

Sorry, een reactie liet even op zich wachten. Wilde even rustig de tijd nemen om jullie fantastische update te lezen! Jeeeeetje, wat maken jullie veel mee! Probeer het een beetje op te schrijven (briget jones is spé), zoooo leuk om later terug te lezen! Helemaal te gek dat jullie Carnaval hebben mee gemaakt. Dat schijnt fantastisch te zijn! Ben heeel benieuwd naar de foto's!! Meiden, geniet ervan! Pas goed op elkaar, want zoals jullie zelf al schrijven 'better safe than sorry'. HAHA.
    Veel liefs uit NL waar het koud is..grrr ;)