Wist je dat...
Door: Steef en Maaike
07 Oktober 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Buenos dias todos!
Een van de eerste zinnen in de lonely planet over Argentinië:
The secret is out, with it´s gorgeous landscapes, cosmopolitan cities, lively culture and amazing affordable economy, Argentina is a travellers paradise...
Nou, we zijn tot nu toe alleen in BA geweest, maar onze eerste indruk klopt helemaal met bovenstaand stuk! Dus dat belooft nog wat voor de rest van onze trip!
Nu eerst een verslag van al onze avonturen tot nu toe...
Vorige week hebben we een week intensief Spaans gestudeerd. Behalve dat we de taal inmiddels vloeiend spreken, hihi, hebben we tijdens de lessen ook ontzettend veel geleerd over de Latijns Amerikaanse cultuur en de stad Buenos Aires.
De lessen waren 4 uur aaneengesloten volledig in het Spaans dus ´despues classes´ waren we dan ook redelijk moe. Veel andere dingen tijdens deze week hebben we dan ook niet ondernomen. We waren onzettend blij toen de vrijdagmiddagborrel in zicht was!
Op vrijdag hebben we met de mensen in ons hostel gezellig geborreld.
Dat wil zeggen dat we met een erg gevarieerd publiek, met name zuid-amerikanen!
De meeste mensen die hier zitten komen vanuit alle uithoeken in Zuid Amerika naar de grote stad om hier te proberen aan een baan te komen.
Zij wonen dus full time in dit hostel. Het is wel leuk om te zien hoe zij leven. Zij slapen maar 5 uur per nacht, de hele nacht door is hier lawaai en ze eten pas om 23:00 uur s´avonds.
Als wij lang en breed in bed liggen dan ruikt het ineens naar ui, deeg en ga zo maar door!
We doen erg ons best om ons aan te passen aan dit ritme en het gaat gelukkig steeds beter...
Vanavond gaan wij hutspot voor onze "huisgenoten" maken en dat wordt dan dus ook pas om 22:00 geserveerd. We zijn benieuwd wat ze van onze kookkunsten vinden.
Afgelopen weekend hebben we de hele dag al lopend in de stad doorgebracht. Door alles te voet te doen, zien we echt ontzettend veel van de stad.
Op zondag zijn we naar de wijk San Telmo geweest waar allerlei antiek marktjes waren. Ongelofelijk wat voor een rommel die mensen allemaal verkopen. In de avond zijn we in een leuk restaurantje gaan eten. Tegenover het restaurant, op een pleintje, waren de locals de hele avond de Tango aan het dansen.
Dit was zo gemoedelijk en écht hoe wij ons Beunos Aires hadden voorgesteld. Genieten dus!!
Tja, aangezien we de komende tijd in een compleet ander werelddeel gaan vertoeven, zullen we vaak te maken krijgen met dingen die toch wel heel verschillend zijn dan onze Hollandse cultuur...
Tot nu toe zijn ons al veel dingen opgevallen, zo tijdens onze walkingtours en borrels in verschillende barretjes. Maar ook het backpacken zelf zorgt voor veel hilarische momenten...
Om jullie een kleine indruk te gven van alles hier volgt hieronder een ¨wist je dat¨ lijstje:
wist je dat...onze douche al één keer gepoetst is
wist je dat...we de afwas doen met onze handen (zonder sop)
wist je dat...Maaike een erg goede penningmeester is
wist je dat...Mate niet te pruimen is
wist je dat...ze hier echt geen woord Engels spreken
Wist je dat...steaks te lekker zijn, maar dat zelfs wij 800 gram een beetje teveel vinden
Wist je dat...we in deze ¨eet-zoveel-mogelijk-steaks-stad¨ al naar een vegatarisch restaurantje zijn geweest
Wist je dat...sms-en niet mogelijk is (maar soms weer wel)
wist je dat...de WC´s niet op slot kunnen
wist je dat...pinnen hier soms wel gaat, dan weer niet en dat je maar max. 50 euro per keer kunt pinnen
wist je dat...de mannen hier elkaar kussen
wist je dat...Angela en Ed ook al tot 10 kunnen tellen in het Spaans
wist je dat...de Argentijnen ontbijten met taart, koekjes en Dulce Leche, hmmmmmm
wist je dat...We ons nog elke dag aan ons budget hebben weten te houden (d.m.v. weglopen in te dure barretjes...)
wist je dat...Ze overal een overcapaciteit aan barpersoneel hebben
wist je dat...iedereen echt zoooooo aardig en galant is
wist je dat...het hier in het weekeinde behoorlijk uitgestorven is voor een wereldstad
wist je dat...we elke dag zo´n 4 uur lopen (Maai voornamelijk op wandelschoenen, Steef op slippers)
wist je dat...ons huidige hostel net zo duur is als het vreselijke hostel van de 1e nacht
wist je dat...de metro in het weekeinde gratis is, de rest van de week is de metro prop-prop vol
wist je dat...we onze regenjassen al aan hebben moeten trekken (dat was niet de bedoeling!!)
wist je dat...we al bijna de hele week in dezelfde kleren rondlopen
wist je dat...steaks bijna goedkoper zijn dan cappucino
wist je dat...Maai en Steef al een aardig woordje spaans spreken
wist je dat...we steeds teveel geld terug krijen
wist je dat...een fles wijn in de supermarkt ongeveer 1 eurie kost
wist je dat...we tot nu toe alleen maar mieren in onze kamer hebben aangetroffen
wist je dat...we in BA pas 1 kakkerlak gespot hebben
wist je dat...we pas een avond op stap zijn geweest
wist je dat...een slechte dag reizen nog altijd beter is dan een goede dag werken
wist je dat...alles hier oud is
wist je dat...we nog geen idee hebben hoe de rest van onze trip eruit gaat zien
wist je dat...ze lange vingers verkopen op elke straathoek
wist je dat...spaans en latijns amerikaans totaal verschillen
wist je dat...Fedrico helemaal niet leuk is
wist je dat...we inmiddels met het licht aan en de radio op vol volume kunnen slapen
wist je dat...we nog geen voedselvergifteging hebben gehad
wist je dat...crackers met smeerkaas ons rantsoen is
wist je dat...we alles bij elkaar jatten (suikerzakjes, zout, wc papaier...echte backpackers!)
wist je dat...Melvin best ok is
wist je dat...deze lijst is samengesteld na twee flessen wijn
Tot de volgende keer!!! Dan een lijst van ¨wist je nietjes¨
...wist je niet dat Monteviedeo de hoofdstad van Uruguay is?
Chiao, suerte!
Maai en Steef
Een van de eerste zinnen in de lonely planet over Argentinië:
Nu eerst een verslag van al onze avonturen tot nu toe...
Op vrijdag hebben we met de mensen in ons hostel gezellig geborreld.
Dat wil zeggen dat we met een erg gevarieerd publiek, met name zuid-amerikanen!
wist je dat...onze douche al één keer gepoetst is
wist je dat...we de afwas doen met onze handen (zonder sop)
wist je dat...Maaike een erg goede penningmeester is
wist je dat...Mate niet te pruimen is
wist je dat...ze hier echt geen woord Engels spreken
Wist je dat...sms-en niet mogelijk is (maar soms weer wel)
wist je dat...de WC´s niet op slot kunnen
wist je dat...crackers met smeerkaas ons rantsoen is
wist je dat...Melvin best ok is
wist je dat...deze lijst is samengesteld na twee flessen wijn
Tot de volgende keer!!! Dan een lijst van ¨wist je nietjes¨
...wist je niet dat Monteviedeo de hoofdstad van Uruguay is?
Chiao, suerte!
Maai en Steef
07 Oktober 2008 - 15:27
Taan:
Hee Steef en maaike,
Ik mot mich schame, dit is pas de ierste kier det ik op oche site kiek!
Volges mich heb geej het daor super! geniet dr maar lekker van..
Met hockeyen geit het good, we staon op de veerde plek,haha!
Succes met oche hutspot, hopelijk vinde de zuid Amerikanen het lekker!
X -
07 Oktober 2008 - 15:28
Jet:
Wat klinkt het weer goed bij jullie. Maaike zoals je weet heb ik altijd een lijstje wist je dat jes voor de TC. Mag ik hier wat van gebruiken.
Die steaks klinken trouwens heerlijk. En met het spaans moet het snel goed komen na de cursus en gezien niemand engels spreekt.
Nou, het bericht is weer leuk om met jullie mee te leven. Groetjes, veel plezier en geniet vaan de huismieren.
gr,
jet -
07 Oktober 2008 - 15:29
Valerie:
Hahaha, echt te grappig!
Leuk om te weten dat Melvin best ok is, daar zijn we blij om. Had deze mail wel in het Spaans verwacht. Hebben jullie al veel foto`s gemaakt. Jongens geniet ervan en ik kijk uit naar jullie volgende verhalen.
Super om te lezen dat jullie het zo leuk hebben daar! Dikke kussen! -
07 Oktober 2008 - 15:36
Suus:
HAHAHAHAHAHA, wat een super leuke update! Wisten jullie dat... ik kei hard heb gelachen om die van jullie?! Ga zo door... fantastisch om te lezen! Meiden, veel plezier!
Veel liefs uit het regenachtige NL (wij hebben onze regenjassen geregeld aan!!!) -
07 Oktober 2008 - 15:50
DD:
Haha super lache jullie lijst!! heerlijk om te lezen dat jullie zo genieten!!
Mucho suerte con todo, besos!! -
07 Oktober 2008 - 17:18
Lucas:
Ladies,
Het leek wel gisteren dat ik jullie in de stad tegenkwam en jullie me vertelden dat jullie Zuid-Amerika aan gingen doen...
¡Disfruta! -
07 Oktober 2008 - 17:22
Arjanne:
Ha meiden,
buiten al het mailen en msn toch ff een berichtje op jullie site. Ben blij om foto's van jullie te zien! Ziet er erg gezellig uit. Succes met het plannen van de reis en hoor wel wat het gaat worden.
Kusjes Arjanne -
07 Oktober 2008 - 18:55
Liesb.:
Haai Ladies,
Kijk zo'n verhaal op de site maakt het voor de thuisblijver een genot om van jullie avonturen mee te snoepen!!
GENIET!!!!!!!!
Dikke kus -
07 Oktober 2008 - 20:11
Juliette:
Hey hey!!
Het klinkt echt super allemaal! En wat leuk om de eerste foto's te zien! Jullie, de steaks en BA zien er goed uit!!
Hopelijk is de hutspot niet ten koste gegaan van de flessen wijn die jullie al achterover geslagen hadden...
Enne...Maai op de wandelschoenen, Steef op de slipers, kan ik dan op de pumps.....?!?
Dikke kus!
07 Oktober 2008 - 21:45
Martijn Keisers:
Wist je dat de mensen in B.A. veel ruimte nodig hebben op straat en nauwelijks aan de kant gaan, laat staan rechts aanhouden!! HA HA! -
07 Oktober 2008 - 21:47
Apie:
Wisten jullie dat dit allemaal goed klinkt! kan nog wat leren van jullie wist je datjes.. ben benieuwd naar de wist je nietjes...
kus Noor -
08 Oktober 2008 - 03:08
Anna:
Ik ben echt zoooo jaloers op jullie! Klinkt allemaal super leuk. Volgens mij is het ook echt een onwijs leuke cultuur daar!
Hebben jullie al een mobiel nummer dan? Kan ik even proberen te smsen of bellen...
Kus -
08 Oktober 2008 - 05:00
Miekske:
Hoi Schatjes,
Zo te lezen vermaken jullie je prima!!! Ben benieuwd naar de rest...
waar gaat de reis nu heen?
Wist je dat... ik jullie best wel mis!!
dikke kus Miekske en ook van Ruben -
08 Oktober 2008 - 06:42
Lucas:
Ladies,
Het leek wel gisteren dat jullie me vertelde dat er een trip naar Zuid-Amerika aan zat te komen. Zo te zien is niet alleen de reis, maar ook het feest en het genieten in volle gang...
¡Disfruta! -
08 Oktober 2008 - 07:11
Wieke:
Klinkt goed die lekkere steaks! Ik ben benieuwd wat ze van jullie hutspot vonden! Leuke foto's! Hier is het vooral rustig zonder jouw Maaike... Verder tot op heden geen bijzonderheden! Veel plezier nog met jullie avonturen.
x wieke -
08 Oktober 2008 - 09:55
Jorrit (BARCA02):
haha Stefanie hoewel het heel wat jaartjes zijn sinds 2002 vind ik het mooi om te zien dat jij nog steeds aan het reizen bent. Ik verwacht inmiddels wel vloeiend spaans...of alleen na dos vino tinto?
groet Jorrit -
08 Oktober 2008 - 14:20
Maria:
Het klinkt allemaal al helemaal fantastisch! Heel veel plezier en ben benieuwd naar alweer het volgende verhaal!
Liefs Maria -
08 Oktober 2008 - 19:56
Paul En Hanneke:
Que tal! Ziet er erg herkenbaar uit allemaal! We krijgen er weer helemaal zin in.....
Heel veel plezier en tot de volgende update! Gaan jullie nog naar een wedstrijd van Boca?
wist je trouwens dat... Paul mate wél lekker vindt?
Chau Chau -
08 Oktober 2008 - 21:31
Bas:
Hi Steef,
Nu lees ik het bericht en het bericht wat eronder is geplaatst en moest het wel twee keer lezen. Fijn dat alles goed met jullie gaat, alleen van die voedsel vergiftiging begrijp ik niet Steef je moet je schamen (schame) (jarenlang catering ervaring ha ha ha) Blijf water drinken in zo'n geval. Nou hier on the job gaat alles gewoon door. Vind het leuk dat jullie die berichtjes zo plaatsen en ons daarmee op de hoogte houden van jullie vertier. Geniet, want de tijd vliegt.
Gr Bas -
09 Oktober 2008 - 11:53
Mayke:
Lieve Maaike en Steef,
Wat een leuk verslag staat er toch telkens te lezen. Het is zo leuk met jullie mee te mogen reizen. Of Con en ik dat straks ook zo netjes doen??
Heel knap ook dat jullie uitkomen met jullie budget (tot heden!!). Frank is in zijn sas nu hij geboekt heeft en weet dat hij 04 december naar jullie toe gaat. Wel is is hij een beetje ziekjes en moet hij zondag dus flink verkouden aan de halve marathon beginnen. We zullen zo goed als het kan voor de mentale onderstuening zorgen. Had ik al vertelt dat Con en ik weer een tripje geboekt hebben? Anders nog maar een keer 03 november vertrekken we naar Bergamo-Verona en Milaan. Geen beter leven dan 'n goed zullen we maar zeggen en daar genieten we dan ook volop van. Alles lekker hier behalve natuurlijk de financiële crisis maar als we jullie budgetpatroon volgen moet dat goed komen. Ron druk met studeren en werken. Af en toe mogen wij wat huishoudelijke karweitjes bij hem komen doen. Voor nu liefs en tot schrijfs. GENIETEN HE DAMES!!! Mayke -
09 Oktober 2008 - 13:00
Annie:
Hey Maaike en Steef,
Heb jullie verhalen gelezen, echt tof wat jullie allemaal zien en meemaken daar in Argentinie waar het zo anders is als hier!Echt vet! Ik zie jullie Spaanse verhaaltjes wel komen..wij hebben toevallig net een Spaanse stagair op kantoor gekregen dus die kan het dan mooi voor mij vertalen ;-)
Veel plezier nog en geniet ervan!!
xje Annie -
09 Oktober 2008 - 22:08
Monique:
Hola Steef en Maaike,
Leuk om van jullie weer te lezen en te zien.
Ben erg benieuwd naar de volgende gebeurtenissen.
De foto`s vond ik erg leuk om zien.
Proost en geniet.
Liefs en vele groetjes van Bart en Monique.
12 Oktober 2008 - 15:02
Hens:
Maaike , Stefanie,
Leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen!
Wist je dat .. hier nu voor ons herfstvakantie is !
Wist je dat.. we bladeren bij elkaar harken en struiken snoeien !
Wist je dat..we genieten van heerlijk nazomer weer!
Veel plezier en goede reis naar Montevideo.
Dikke kus,Hens -
15 Oktober 2008 - 13:38
Valerie:
Chicas! Hier n ietwat late reactie van mij! Wat klinkt dat goed allemaal! Toch jullie plannen maar niet meer gewijzigd en gewoon naar BA gegaan? hihi! Wat n gave stad is t he?! Geniet van alles daar!!! Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen. Un beso muy fuerte!