Hola! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van steylgoeszuidamerika - WaarBenJij.nu Hola! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van steylgoeszuidamerika - WaarBenJij.nu

Hola!

Door: Steef en Maaike

Blijf op de hoogte en volg

28 September 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Dag allemaal,

Hierbij de eerste update live vanuit Buenos Aires! Na een beetje emotioneel afscheid op schiphol waren we helemaal klaar om onze trip te gaan beginnen en te vertrekken naar Buenos Aires, uitzwaai commitee leuk dat jullie erbij waren!

Na een heerlijke borrel op Schiphol was het tijd te gaan boarden. Helaas was dit niet mogelijk omdat er een radarstoring in Londen was ( waar we onze overstap naar Buenos Aires zouden maken). Deze vlucht had een onbekende vertraging. Na lang wachten werden we via 3 miljoen omwegen doorverwezen naar het loket van Britisch Airways. Wat bleek, donderdag vliegen was niet meer mogelijk. Vrijdagmorgen was pas de eerst volgende mogelijkheid. Daarbij zouden we dan een overstap hebben in in Sao Paulo waar we dan ook een nacht zouden moeten verblijven.

We hebben flink staan drammen omdat we vonden dat we recht hadden op die overnachtingen en dat die betaald zouden worden door de maatschappij....en dat is gelukt! We hebben 2 nachten in een super de luxe hotel geslapen inclusief 3 gangen diner en ontbijt en 5 minuten bellen per persoon!Qua budget en luxe gehalte begon onze reis dus helemaal prima.

Uiteindelijk zijn we een dag later dan gepland in Buenos Aires aangekomen maar als je een half jaar de tijd hebt dan is dat natuurlijk niet zo´n probleem.

Voor de eerste 2 nachten hadden we al een hostel geboekt en na veel afdingen op de Aeroporto werden we door de taxichauffeur veilig bij ons hostel afgezet. Onze eerste indruk van Buenos Aires was super. Alles zag er goed gestructureed en netjes uit maar het viel ook ons op hoeveel armoede er in sommige delen van Buenos Aires was.

Helaas was de double room die we van te voren vanuit NL hadden gereseveerd niet meer beschikbaar omdat we een dag later arriveerden. We konden alleen nog terecht in een kamer waar je met 8 mensen de kamer deelde en besloten deze te nemen omdat we anders ook niet wisten waar we naar toe moesten. Maar dit was erg! De kamer stonk ontzettend en was heel benauwd. Er stonden echt 4 stapelbedden op 8 vierkante meter en er was maar 1 miniraampje, die niet open kon! Hier waren we dus niet zo blij mee.... de missie van die dag zou zijn om een fatsoenlijk hostel in een fijne wijk te vinden voor de volgende nachten. De hele middag hebben we door Buenos Aires gelopen en lekker op wat terrassjes gezeten. Na 6 uur hadden we dan eindelijk een hostel; een double room in de leuke wijk Palermo voor een goedkope prijs.

We hadden echt geen behoefte om naar ons huidige hostel terug te gaan dus na het vinden van het fijne hostel hebben we lekker op een terrasje gezeten en de eerste Argentijnse steak gegeten. Dit was écht lekker! Iedereen eet hier pas rond 22:00 uur s´avonds waar we nog een beetje aan moeten wennen maar dat komt vast helemaal goed. Uiteindelijk toch maar naar ¨huis¨...tja je zult ooit eens naar bed moeten. Behalve dat het stapelbed van ellende uit elkaar viel, het zeer benauwd was, stonk en de mannen die er lagen ontzettend snurkten, hebben we uiteindelijk best oké geslapen. Steef zag er fantastich uit maar haar slaapmasker op en oordoppen in!
( foto´s volgen nog...)

Maandag beginnen we met onze Spaanse talencursus en zal er hard gestudeerd gaan worden. Verwacht de volgende updat dan ook volledig in het Spaans.

Vanmiddag gaan we nog wat kleine dingen regelen, lekker naar het park, de stad bezichtigen en hebben we afgesproken met 2 Nederlanders die hier al een tijdje wonen. Wellicht dat zij nog leuke tips en informatie hebben over Buenos Aires.

We houden jullie op de hoogte!

Hasta pronto!

• 28 September 2008 - 11:33

Lisa:

Jeetje wat een gedoe op de heenreis, maar jullie zijn er en het feest kan beginnen. Goed dat jullie de spaanse taal gaan leren, zal vast makkelijker gaan als je de andere vreemde talen al beheerst. Meiden veel plezier samen! Ben benieuwd naar de foto's Kus Lisa

• 28 September 2008 - 11:37

Jet:

Hi Maaike (en Steef),
    Gezellig dat jullie al zo snel aan jullie verslag zijn begonnen.

Wat een start van de reis zeg. Maar goed een luxe hotel kan veel goed maken. Nu nog even je plek in de hostels vinden.

Veel plezier en hasta de volgende keer.

Gr,
    Jet

• 28 September 2008 - 12:15

DD:

Ha goed geregeld meiden van die overnachtingen in het hotel! klinkt als een goede start! geniet nog even en hard aan de studie!

hav fun! XXX

• 28 September 2008 - 15:28

Juliette:

Hola!!

Succes morgen met de start van de Spaans lessen!!
    Goed om te horen dat jullie nu 'eindelijk' goed aangekomen zijn!
    De eerste indrukken klinken al super, nu nog een lekkere slaapplek...

Veel liefs en dikke kus,
    Juliette

• 28 September 2008 - 16:13

Raggie:

Zozozoz studiebollen het is dan zover. Suc-6!!! Liefs Rachel

• 28 September 2008 - 18:17

Arjanne:

Ha Ladies,

wat een gaotische start van jullie tripje zeg! Maar je ziet, alles komt uiteindelijk toch wel weer goed! Mijn weekend was ook echt toppie, maar daar mail ik wel ff over hihi.
    Hoop dat er snel foto's komen want ben alweer bijna vergeten hoe jullie eruit zien ;-)
    Veel plezier in Buenos Aires en ben benieuwd naar t volgende verhaal!

Liefs,

Arjanne

• 28 September 2008 - 18:52

Renske:

Volgende bericht in het spaans... Dan zal ik eens een woordeboek kopen.
    Klinkt allemaal al goed.
    Geniet er maar van!

Kus Renske

• 29 September 2008 - 09:12

Yvonne:

Hola!
    Wat een "luxe" start zeg! en dan de overstap naar een stinkhol. Gelukkig kunnen jullie wel wat hebben..
    Have fun en studeer ze!
    Groeten Yvonne en Paul

• 29 September 2008 - 10:33

Ted:

De start zal wel niet standaard zijn voor de rest van de trip ! Prima gehandeld lijkt me .
    Ben benieuwd naar de foto's en rest van jullie verhaal. Heel veel plezier samen.
    Kus Ted.

• 29 September 2008 - 16:05

Apie:

een goed begin dus.. geniet van deze mooie tijd en maak foto;s voor de thuisblijvers! kus noor

• 29 September 2008 - 21:11

Juuls:

Hola,

Gelukkig zijn jullie goed aangekomen!!Hoe bevalt de Spaans les??Al bijna vloeiend?? Geniet in ieder geval van!!

Kus Juuls

• 29 September 2008 - 23:19

Marieke:

Heej jullie twee...
    Het kan ook niet anders dat jullie reis zo begint. Goed om te horen dat toch alles goed is gekomen. Heel veel plezier en hoor weer van jullie...
    Dikke kus Marieke

• 30 September 2008 - 10:16

Suus:

Een goed begin....is het halve werk! Een beetje gepruts, maar dan heb je ook wat! Goed geregeld, dat beloofd wat voor de komende tijd. Doe voorzichtig en kijk goed om je heen! Die eerste indrukken opschrijven hoor, zooooo leuk om later terug te lezen! Hoop dat het tweede hostel beter bevalt! GENIET (goed op elkaar passen!!)

Hasta la pasta,volgende in het spaans!

DIKKE KUS, Suus

• 02 Oktober 2008 - 17:35

Mayke:

Heel leuk dames jullie zo te kunnen volgen. Maar... ook ik moet op een spaanse cursus anders dan zal ik dat volgende bericht (geheel in het spaans) helaas niet kunnen lezen. Ik vertrouw er maar op dat het niet zo'n vaart zal lopen. Fijn dat Frank jullie onder "mijn favorieten" heeft geplaatst. Voor nu liefs en tot gauw.

• 03 Oktober 2008 - 08:39

Elly Kuiper:

Een goed begin van het avontuur!
    Geniet en doe je best op de cursus!
    XXX
    Elly

• 03 Oktober 2008 - 11:52

Bart En Monique:

Hai, Steef en Maaike,

Wat een gedoe ik hoop dat nu alles goed gaat.
    Gaat de studie goed, denk het wel.
    We hebben het woordenboek al klaar liggen.
    Ben erg benieuwd naar de eerste foto`s van jullie.

Vele groetjes en liefs,
    Monique.
    OLÉ

• 03 Oktober 2008 - 12:07

Chantal:

Ha Stefanie! ben je nu met Maaike van Barbara op reis? Zal wel 'n domme vraag zijn tussen al deze berichten van mensen die jullie erg goed kennen!!In ieder geval..wens ik jullie heeel veel mooie ervaringen toe en ben ik stiekum jaloers dat ik nooit deze kansen heb gepakt om te reizen. Maar 3 kinderen zijn ook erg leuk hoor! Thijmen moet je eens zien! Echt een heerlijk mannetje! Maar het gaat hier niet om mij..dus nogmaals heel veel succes met alles de komende tijd! Groetjes Chantal van Soest

• 06 Oktober 2008 - 12:50

Valerie Suntjens:

He Maai en Steef!
    Leuk om te horen/lezen dat het goed met jullie gaat. Kan me voorstellen dat het afscheid heftig is geweest. Het klinkt erg leuk allemaal. Hoop dat jullie nooit meer tussen die snurkende mannen hoeven te slapen haha. Geniet ervan en hou ons weer snel op de hoogte. Ben erg benieuwd naar jullie foto`s en avonturen.
    Dikke kus Valerie

• 07 Oktober 2008 - 10:21

Wieke:

Hey Maaike (en Steef),

Echt leuk om jullie verhalen te lezen! Heeft Frank je nog uit kunnen zwaaien op schiphol? En hoe was je korte vakantie in Frankrijk? Of ben je die alweer vergeten na de mooie indrukken van Buenos Aires?? ;) . Nou meis, ik wacht weer af op jullie volgende leuke verhaal!

Gr. Wieke.